Slide background

Estudi ecogràfic.
Diagnòstic, control i evolució de patologies

VOLS VENIR A VISITAR-TE A LA NOSTRA CONSULTA? TRUCA’NS AL 936 382 629

UNITAT D’ECOGRAFIES

A la unitat d’ecografies es realitzen i s’interpreten tot tipus d’ecografies amb qualitat d’imatge. És una unitat bàsica per al diagnòstic de moltes enfermetats, L’ecografia és un procediment d’imatgenologia que empra els tornaveus d’una emisió i els ultrasons dirigits sobre un cos com una font de dades per formar una imatge dels òrgans amb finalitats de diagnòstic.

Les imatges per ultrasó, també anomenades exploració per ultrasó o ecografia, involucren l’exposició del cos a ones acustiques d’alta freqüència per produir imatges de l’interior de l’organisme. Els examens per ultrasó no utilitzen radiació ionitzant (com es fa en els raigs X). Degut a que les imatges per ultrasó es capturen en temps real, poden mostrar l’estructura i el moviment dels òrgans interns del cos, com així també la sang que flueix pels vasos sanguinis.

L’ecografia és una prova diagnòstica No invasiva que no comporta cap mena de risc per al pacient

Tipus d’Ecografies

Ecografia d'abdomen

Ecografia de parts toves: musculars, articulars, de pell

Ecografia de tiroides

Ecografia mamària

Ecografia renovesical

Ecografia de malucs

Ecografia de cervell

Ecografia intravaginal

Ecografia testicular

Ecografia ginecològica

Ecografia obstètrica

Ecodoppler arterial i venós

Realitzem estudis per ECO-Doppler, una tècnica especial que avalúa la circulació de la sang a través dels vasos sanguínis: artèries i venes

Significat de Resultats

Anormals en Ecografies

ECOGRAFIA ABDOMINAL

Permet conèixer quin tipus de patologia afecta als òrgans interns de l’abdomen superior: fetge, vesícula biliar, pàncrees, ronyons i melsa. Permet determinar el tumor o dolor abdominal. Pot revelar moltes patologies com càlculs renals, biliars, hepatomegalies…

ECOGRAFIA DE TIROIDES

L’objectiu de l’estudi és determinar el tamany de la glàndula tiroides i la presència o no de tumoracions. Una ecografia de tiroides, generalment, es realitza quan la persona presenta una tumoració a la glàndula. L’examen pot ajudar a diferenciar entre un quist i un teixit anormal que pot ser o no benigne.

ECOGRAFIA MAMÀRIA

Permet l’estudi diferencial de nòduls o tumors que pot palpar el ginecòleg o que es visualitzen a la mamografia. En dones joves s’utilitza com a mètode de diagnòstic inicial en lloc de la mamografia. Permet distingir entre un tumor sòlid i un quist de mama. També serveix de guia per a realitzar procediments diagnòstics mínimament invasius com la Punció d’aspiració amb agulla fina.