Slide background

El símptoma guia de les patologies
és el dolor articular i/o muscular

VOLS VENIR A VISITAR-TE A LA NOSTRA CONSULTA? TRUCA’NS AL 936 382 629

REUMATOLOGIA

La reumatologia és una especialitat mèdica que s’encarrega de la patologia No quirúrgica ni traumàtica de l’aparell locomotor. Comprèn una gran varietat de malalties, algunes d’elles molt freqüents a la població, com per exemple la lumbàlgia, l’artrosi o la patologia de parts toves com les tendinitis.

 

El tractament i pronòstic de les diferents patologies és molt diferent, i d’aquí radica la importància de realitzar un adequat diagnòstic i tractament.

El símptoma guia de la majoria d’aquestes patologies és el dolor i entra dins el camp del propi professional poder diferenciar la causa del mateix per poder oferir el tractament mèdic idoni.

 

Existeix un predomini d’aquestes patologies reumatològiques en el sexe femení, amb una clara relació amb els canvis hormonals. S’ha vist que les conectivopaties s’inicien amb una freqüència alta en els períodes postpart o en època de menopausa, quan detectem un predomini de dolències com l’osteoporosi o l’artrosi nodular de les mans.

El DOLOR articular i muscular és el simptoma principal per visitar al reumatòleg

Patologies més Comuns

DOLOR LUMBAR CRÒNIC

Es defineix com un dolor a la part baixa de l’esquena, de més de 12 setmanes de durada. Pot associar-se al formigueig o dolor als membres inferiors. Afecta a un gran grup de la població i és degut a diverses patologies.

OSTEOPOROSI

A l’actualitat, se sap que existeix una important relació entre la disminució de la massa òssia i el risc de fractures. La detecció precoç de la pèrdua excessiva de la massa òssia del nostre cos és de la única manera que podem prevenir l’aparició de la osteoporosi i per tant de les fractures. El mètode per detectar-ho és la Densiometria òssia de Columna Lumbar i Fèmur.

ARTROSI

És una patologia reumàtica que lesiona el cartílag articular, produint dolor, rigidesa i incapacitat funcional. Normalment l’artrosi es localitza a la columna cervical i lumbar, a algunes articulacions de l’espatlla i els dits de les mans, el maluc i el genoll.

L’osteoporosi és una malaltia dels óssos que condueix a un major risc de fractures i que pot afectar l’esperança i qualitat de vida.

diana

Doctora

Diana de la Fuente

Col·legiada num. 39633

Llicenciada en Medicina a la Universitat de Barcelona i Resident a l’Hospital Universitari de Bellvitge. Màster d’investigació en Ciències Clíniques. Adjunta de Reumatologia al CAE Cornellà, a la Unitat de curta estada d’urgències de l’ICO. Adjunta del Servei de Reumatologia a l’Hospital de Viladecans.