DERMATOLOGIA COSMÈTICA I ANTIAGING

Tractament integral i preventiu

Cada dia és més important l’aspecte extern, però en aquests casos és rellevant posar-se en mans d’aquells especialistes que coneixen millor la fisiologia de la pell i de l’envelliment cutani, així com de l’estètica facial.

 

Avui dia els tractaments més avançats tenen tendència a posar en primer pla el manteniment d’una pell saludable i, un cop aconseguit això, l’objectiu és tractar la cara de manera integral segons les patologies presents. Primer de tot, és important distingir entre taques, lesions tumorals benignes, lesions pre-canceroses i càncer cutani.

Per exemple, una pacient amb taques denota que té un envelliment de la pell. El que es veu a simple vista és només la punta de l’iceberg: ja existeixen lesions subclíniques no visibles en altres parts de la pell que si no es tracten, aniran evolucionant i apareixeran en qualsevol moment, possiblement com a càncer de pell.

 

És per això que és de vital importància efectuar un diagnòstic correcte, dur a terme sempre un examen amb dermatoscopi i llum de Wood per després poder efectuar un tractament integral i, alhora, preventiu. Molts cops és necessari dur a terme també un estudi de l’estat hormonal i nutricional del pacient, ja que això també influeix en l’estat de la pell.

FOTOENVELLIMENT

El tractament del fotoenvelliment sol comportar una combinació de diferents tècniques per obtenir els millors resultats, sempre individualitzats per cada pacient, segons les seves necessitats per aconseguir millores armòniques i naturals. Entre ells cal destacar els peelings químics, la teràpia lumínica, la teràpia fotodinàmica, les infiltracions d'àcid hialurònic i vitamines, la toxina botulínica, làser i radiofreqüència.

TERAPIA LED

Mereix una especial menció la teràpia lumínica de baixa intensitat, que obté el Premi Nobel de Física 2014 en reconeixement als tres científics japonesos que van descobrir les llums LED de color blau l'any 1993, i les van combinar amb la llum vermella i verda aconseguint així la llum blanca: la denominada llum del segle XXI. Aquestes llums LED s'han investigat en laboratòris de Medicina, optimitzant-se les longituts d'ona, per utilitzar-se en diversos camps de la Medicina. S'ha descobert que la TERàPIA LEDS DE BAIXA INTENSITAT té efectes directes sobre les cèl·lules regulant-les i tornant'ls-hi la seva capacitatper a produir energia, activant el metabolisme cel·lular, regulant l'activitat fins a 111 gens, i obtenint un efecte anti-inflamatòri.

LEDS EN NEONATOLOGIA

Amb els nadons amb icterícia s'utilitza la teràpia lumínica amb LEDS blaus per accelerar la degradació de la bilirrubina, en enfermetats neurològiques i neurodegeneratives (com després d'accidents vasculars cerebrals i enfermetat d'Alzheimer), en el tractament del dolor, en enfermetats articulars, en Oftalmologia (a la degeneració macular de la retina i en la neuritis óptica) i en Dermatologia i Dermocosmètica (en la curació de ferides, regeneració cutània i envelliment cutàni, acné, rosàcea, trastorns pigmentàris, en alopècia, estats inflamatòris , atopies, psoriasis etc.)