Slide background

Una bona salut mental
és clau per viure millor

VOLS VENIR A VISITAR-TE A LA NOSTRA CONSULTA? TRUCA'NS AL 936 382 629

UNITAT DE SALUT MENTAL

Psicologia

Tots hem viscut moments delicats a la nostra vida: processos de canvi personal, conflictes a la feina o amb la parella, o disfuncions sexuals que ens fan patir més del compte. En ocasions, hem hagut d’afrontar una separació sentimental o les dificultats pròpies de la preparació a la maternitat. En d’altres ocasions, ens preocupen els nostres fills, el seu desenvolupament, el seu rendiment escolar, els riscos associats a tot procés de creixement en un món canviant i complex.

 

Totes les etapes que ens toca viure poden ser una amenaça per a la nostra salut mental, però també una oportunitat per créixer i viure en major equilibri amb nosaltres mateixos i amb qui ens envolta. L’envelliment propi i dels nostres grans o la pèrdua d’un ésser estimat són situacions que han d’arribar i ens poden provocar un patiment i una angoixa difícils de gestionar.

A Rovira Clinic, oferim atenció, suport i assessorament emocional a tota la família. Demanar ajut no és fàcil, i prendre la decisió d'acudir per primera vegada a la consulta sovint resulta difícil. A Rovira Clinic, prestem especial atenció a aquest primer contacte.

 

En la primera visita procurem identificar els factors que deterioren la qualitat de vida del pacient. De l'orientació diagnòstica i terapèutica et plantejarem un programa individualitzat de tractament, entès com un compromís voluntari i segur entre pacient i terapeuta. Entre les diferents formes que oferim de tractament es troben les psicoteràpies individuals, la teràpia familiar i el tractament farmacològic i la reeducació.

Oferim atenció, suport i assessorament emocional a tota la família

Especialitats

Acollida: A la primera visita, estudiarem el seu cas i li proposarem el servei més indicat

Psicoteràpia Individual: Segons cada cas concret, dissenyem un pla terapèutic individual amb sessions periòdiques

Psicoteràpia Familiar: Us farem repensar entre tots les dinàmiques familiars per millorar la comunicació i el clima afectiu de la família.

Assessorament: Li acompanyem en la resolució de situacions difícils en l’àmbit familiar, laborar o escolar.

Psicoteràpia de Parella: Treballem de manera conjunta per millorar la seva relació de parella des d’una perspectiva integral

Acompanyament en la parentalitat: Gràcies al nostre equip multidisciplinar oferim un seguiment des del moment abans de la concepció del vostre fill per ajudar-vos i acompanyar-vos en el repte de ser pares.

Coaching familiar: Li donem eines per ajudar-li en el desenvolupament de noves competències i habilitats per gestionar millor les dinàmiques familiars

Psicoteràpia Infantil: Fem un abordatge global del desenvolupament infantil i juvenil, atenent a les dificultats que tenen el seu origen en conflictes emocionals.

Teràpies on-line: En el cas de desplaçament per viatges de llarga durada, canvis de residència temporal o casos de malaltia que impedeixen acudir al centre. La sessió es realitza per videoconferència mitjançant la plataforma skype.

Doctor

Alfonso Salmerón

Col·legiat num. 9989

Llicenciat en Psicologia per la Universitat de Barcelona. Màster en Psicopatologia per la Fundació Vidal i Barraquer (U.R.L). Màster en Psicoteràpia per la Fundació Vidal i Barraquer (U.R.L.) Postgrau en Psicoteràpia Cognitiva i Social per la UB. Experiència com a Psicòleg i Psicoterapeuta en la xarxa pública de salut i en consulta privada. Expert en Diagnòstic i Avaluació i Psicoteràpia Focal Breu. Consultor d’equips sanitaris. Col·laborador en projectes de recerca sobre psicoteràpia.

Demanar ajut no és fàcil, per això prestem especial atenció en el primer contacte

Àrees d'interès

ADULTS

Ansietat, depressió, alteracions del somni -insomni, anorèxia i/o bulímia, pors i fòbies, estrès, crisi de pànic, impulsivitat, problemes de convivència, processos de separació, violència domèstica, duel, trastorns de personalitat, trastorn obsessiu - compulsiu, psicosi.

INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA

Anorèxia i/o bulímia, problemes d'adaptació, fracàs escolar, ansietat per separació, timidesa/aïllament social, trastorn negativista -desafiador, Síndrome de Tourette, tics, trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH).

ADDICCIONS

Tabaquisme, alcoholisme, cànnabis, tranquil·litzants, cocaïna, ludopatia, compres, Internet, treball.